Bodem reiniging auto

onderkant-auto-bodemreiniging

Bodem reiniging auto

De onderkant van de auto is een gevoelig en belangrijk onderdeel. Om slijtage te voorkomen is het belangrijk deze regelmatig te reinigen. 

Waarom de onderkant van je auto wassen?

De onderkant van je auto krijgt voortdurend te maken met opspattend vuil tijdens het rijden. Natte bladeren, straatvuil, regen en pekel komen allemaal tegen het onderstel van je auto. Maar die zie je toch niet, dus dat geeft niet toch? Fout. Vuil aan de onderkant van je auto kan op termijn namelijk voor schade zorgen. De combinatie van vocht en vuil kan roestplekken en flinke slijtage geven aan essentiële onderdelen van je auto. De pekel die met het koudere weer wordt gebruikt versnelt dit proces ook nog eens. Als je geen extra kosten wilt oplopen tijdens een onderhoudsbeurt, kun je dus beter maar wat extra aandacht aan de onderkant van je auto besteden. 

Hoe kun je de onderkant van de auto wassen?

In de automatische carwash is er een speciaal programma die ook de onderkant van de auto meeneemt tijdens een wasbeurt. De bodem reiniging is beschikbaar bij het uitgebreide Fire&Ice wasprogramma. De bodem wordt hierbij met hoge druk van Kärcher schoon gespoten. Deze intensieve bodem reiniging verwijderd al het achtergebleven vuil en voorkomt slijtage en roest aan het onderstel van de auto. Vervolgens wordt de auto gedroogd en voorzien van een beschermende coating van Turtle Wax. Dit stoot vuil af en zorgt ervoor dat het niet doordringt. Voor het beste resultaat moet je deze behandeling natuurlijk wel herhalen, want een waxlaag slijt na een tijdje waardoor vuil weer binnen kan dringen. 

Hoe vaak moet je de onderkant van de auto wassen? 

Zeker nu de koudere maanden er weer aankomen is het verstandig regelmatig aandacht te besteden aan de bodem reiniging van je auto. Het vochtige weer in combinatie met het opspattende pekel en vuil is een recept voor slijtage. Hoe vaak je precies je auto moet wassen om slijtage te voorkomen is sterk afhankelijk van de gebruiker. Het gemiddelde advies is eenmaal per week. Maar rij je bijvoorbeeld meer dan gemiddeld vanwege je werk en sta je vaak onder bomen geparkeerd dan is het verstandig je auto vaker te wassen. Ook je rijstijl is bepalend voor hoe vaak je de auto moet wassen. Maar staat je auto netjes in een garage en rij je niet dagelijks dan is om de week eigenlijk al voldoende. Hou dus zelf goed in de gaten hoe je met je auto omgaat en ga bij twijfel eenmaal per week door de wasstraat. Dan verminder je de kans op slijtage.