De meest gestelde vragen over de wasstraat

De meest gestelde vragen over de wasstraat

In welke versnelling moet je auto staan? Hoe weet je welk wasprogramma je moet kiezen en is de wasstraat nu eigenlijk schadelijk voor je autolak? De meest gestelde vragen over de wasstraat beantwoord.

Welk programma moet ik kiezen in de wasstraat?

Welk wasprogramma je kiest in de wasstraat is afhankelijk van hoe vies je auto is, hoelang geleden het is dat je bent geweest en ook een beetje van het seizoen. Is je auto onlangs gewassen en wil je hem alleen even ‘afspoelen’? Dan kies je een klein wasprogramma zoals Splash&Dash. Is het wat langer geleden of wil je ook je velgen gewassen hebben? Dan moet je gaan voor een uitgebreid wasprogramma. In de winter raden wij altijd aan een wasprogramma te kiezen waarbij ook de bodem van de auto gereinigd wordt, om roest en slijtage van pekel te voorkomen, Bij Mr. Glow kies je dan voor het Fire&Ice programma.

In welke versnelling moet de auto in de wasstraat?

In de wasstraat van Mr. Glow moet de auto in zijn vrij staan voor het wasprogramma begint. Dat betekent dus van de versnelling en voor automaten in neutraal. Let ook op dat de handrem er niet op staat, want de auto wordt door de wasstraat heen gereden.

Wanneer is de autowasstraat uitgevonden?

De eerste volautomatische carwash werd in 1962 in Duitsland voor het eerst in gebruik genomen. Maar het idee van een wasstraat bestond in 1914 al. De verschillende onderdelen van de auto werden toen met de hand gewassen naarmate je verder door de wasstraat werd gerold.

Hoe moet je de wasstraat gebruiken?

De eerste keer door een wasstraat gaan kan best een beetje spannend zijn. Misschien heb je net je rijbewijs of heb je het nooit aangedurfd. Maak je geen zorgen, het is echt niet zo lastig als het lijkt. Bij Mr. Glow wordt je auto helemaal automatisch door de carwash gereden, je hoeft dus zelf helemaal niets te doen tijdens de wasbeurt. Het enige wat jij moet doen is zorgen dat de auto in vrij staat en de handrem er vanaf is. Vragen of twijfels? Er is altijd iemand aanwezig bij onze carwash die je vertelt wat je moet doen en je kan helpen.

Is een wasstraat slecht voor je auto?

Nee! We zien deze vraag helaas nog steeds te vaak voorbij komen. Het idee dat de wasstraat slecht is voor je auto of je lak komt helaas door de ouderwetse wasstraten met harde schurende borstels. Deze worden gelukkig al lang niet meer gebruikt! Mr. Glow is een 100% krasvrije wasstraat die alleen gebruik maakt van lakvriendelijke materialen. Bovendien wordt je auto ook nog een goed droog geföhnd zodat er geen roest kan ontstaan aan bijvoorbeeld het onderstel van je auto.

Wat kost de wasstraat?

De prijzen bij onze wasstraat variëren van €6 tot €22. Het goedkoopste programma is om de auto even goed af te spoelen, wassen en drogen. Het duurste programma is om je auto een volledige schoonmaakbeurt te geven, inclusief de velgen, het onderstel en een waxlaag. Een compleet overzicht van de prijzen vind je hier.

Hoe moet je een carwash inrijden?

Rijd de carwash recht in, zet de auto in zijn vrij, een automaat in neutraal en zorg dat deze van de handrem af is. Lukt het niet? Er is altijd iemand in onze carwash aanwezig om je op weg te helpen.

Is de carwash open tijdens corona?

Ja! Onze carwash is gewoon open tijdens corona. Er is voldoende ruimte om afstand te nemen en er zijn genoeg handschoenen aanwezig.