Wat is het Fire & Ice wasprogramma?

Wat is het Fire & Ice wasprogramma?

Mr. Glow Carwash blinkt uit met zijn Fire & Ice wasprogramma van Turtle Wax™. Maar wat gebeurt er nu precies tijdens zo’n wasbeurt? We leggen het je uit.

Stap 1: Pre-Soak

Voordat je de wasstraat inrijdt worden er al twee handelingen uitgevoerd. Namelijk de Pre-Soak en de Pre-wash. Hier hoef je zelf niets voor te doen, behalve er naartoe rijden. Bij de Pre-Soak wordt je auto in de week gezet en rij je over velgenreinigende drempels heen.

 

Stap 2: Pre-Wash

Bij de volgende stap wordt je auto voorgewassen door een van onze medewerkers. Die kijkt ook meteen naar plekken die misschien wat extra aandacht nodig hebben. Wat dacht je van vogelpoep of andere lastige vlekken. Ook kan een medewerker goed bij de zogeheten schaduwplekken, de plekken die wat lastiger te bereiken zijn. Denk aan de spiegels of de kentekenplaat.

 

Stap 3: Turtle Wax FIRE BATH

Voor de volgende stap rijdt je de wasstraat in en gaat het Fire & Ice wasprogramma echt van start. Het lakwerk en je velgen worden ingespoten met het actief reinigende Turtle Wax™ FIRE BATH. Dit indrukwekkende rood-gele bad is een hoog schuimend en ph neutraal reinigingsmiddel. Het naar frambozen geurende FIRE BATH verwijdert zelfs olie, vet en wegdek resten van je auto.

 

Stap 4: Velgen en onderstel reinigen

De velgenreiniger van stap 1 heeft zijn werk kunnen doen en nu worden je velgen verder onder handen genomen door een hogedrukreiniger. Bij deze vierde stap wordt ook de onderkant van je auto gereinigd, iets waar je zelf niet zo makkelijk bijkomt. Als het schoon is krijgt de onderkant van de auto een waxlaag die beschermt tegen roest en corrosie.

 

Stap 5: Turtle Wax ICE Instant Shine & Protect Wax

Deze verkoelende, mango-geurende total-surface protectant levert maximale oppervlaktebescherming en een langdurige glans. De geavanceerde technologie stort polymeren die je auto voorzien van een waterafstotende laag. Turtle Wax™ ICE beschermt het oppervlak tegen barre weersomstandigheden.

 

Stap 6: Afspuiten en droogblazen

In deze laatste ronde wordt de auto nog een keer helemaal afgespoten met hoge druk. Tot slot gaan onze krachtige 60hz drogers aan. Die blazen je auto helemaal droog en vlekvrij. Je auto is nu helemaal klaar!

schone-auto-wasstraat-autowassen