Onderkant van je auto beschermen tegen roest

roest onderkant auto

Onderkant van je auto beschermen tegen roest

De onderkant van de auto is een onderdeel die vaak vergeten wordt, terwijl de onderkant van de auto heel belangrijk is. Een vaak voorkomend probleem is roest. Roest dat zit aan de onderkant van de auto ontstaat vaak in een vochtig klimaat. Door het beschermen van de onderkant van de auto tegen roest, voorkom je schade aan de auto en dus indirect hoge reparatiekosten. Wij gaan vertellen hoe je de onderkant van de auto beschermt tegen roest.

Waarom roest bestrijden?

De roest bevindt zich vaak op plekken die je niet kan zien. Zo ook aan de onderkant van de auto. Bij het schoonmaken van de auto wordt de onderkant niet meegenomen, terwijl zich daar belangrijke onderdelen bevinden. De combinatie van vocht en vuil kan roestplekken veroorzaken en flinke slijtage geven aan essentiële onderdelen aan de onderkant van de auto. Afhankelijk van welk onderdeel verroest is kan dit voor gevaar zorgen op de weg. Om dure reparaties te voorkomen kun je het beste de roest direct aanpakken.

Roest onder de auto verwijderen

Roest ontstaat nou eenmaal onder de auto wanneer deze hier niet goed tegen wordt beschermd. Het is niet de vraag of je het moet bestrijden, maar wanneer en hoe je roest het beste tegen kunt gaan. Heb je onverhoopt roest onder je auto? Dan kan je pas beginnen met het beschermen tegen roest plekken wanneer deze zijn verwijderd Als de roest niet verwijderd heeft het beschermen minder effect. Roest verwijderen kun je laten doen door een professioneel poetsbedrijf als PoetsLAB. Deze bevindt zich naast op ons hetzelfde terrein. Uiteraard kun je ook zelf wat doen om roest te verwijderen.

Zelf roest verwijderen onder je auto

De roest onder de auto kun je zelf verwijderen met een steekmes of een borstel of je laat Dit zijn de stappen die je neemt bij het verwijderen van de roestplekken met een borstel.

  • Doe de onverdunde witte azijn in een emmer.
  • Week de borstel in de azijn.
  • Borstel de roestplekken in.
  • Wacht minimaal 30 minuten zodat de azijn kan intrekken.
  • Als de roest voldoende verzacht in kan het weg borstelen beginnen.
  • Na deze stappen moet de roest weg zijn, zo niet herhaal de stappen tot de roest is verdwenen.

Onderkant van de auto wassen

Als de onderkant van de auto roest vrij is, kun je kiezen om een bodemreiniging bij ons in de automatische carwash te nemen. Wij hebben een wasprogramma’s die de onderkant van de auto meenemen. Wij bevelen dit aan omdat deze de onderkant van de auto beschermen tegen roest, en daarnaast het vuil onder de auto verwijderen. Het schoonmaken gebeurt met een hogedrukspuit. Na het schoonmaken wordt de undercoating van de auto gedroogd en voorzien van een undercoating van het merk Turtle Wax.

Onze coating biedt bescherming

Coating geeft een beschermende laag tegen vocht en vuil. Daarnaast beschermt deze tegen roest. Voor het beste resultaat moet je deze behandeling blijven herhalen, want een waxlaag of coating slijt na een tijdje van de auto af. Hierdoor kunnen vuil en vocht weer binnendringen. Hoe vaak je undercoating moet aanbrengen hangt af van verschillende factoren. Je moet het vaker aanbrengen als je veel auto rijd tnet als wanneer je in een vochtig klimaat leeft of een oudere auto hebt.

Wil jij geen roest meer onder je auto krijgen en heb je interesse in een wasbeurt met bodemreiniging bij Mr.Glow? Bekijk welke wasprogramma’s wij allemaal aanbieden.