Waarom je moet gaan voor een osmose water wasstraat

osmose water

Waarom je moet gaan voor een osmose water wasstraat

MR.Glow is een osmose water wasstraat. Het type water is een onderwerp dat, buiten auto detailers om, meestal wordt genegeerd. Je kiest een wasprogramma waarin het dak tot de velgen worden gereinigd, maar let je ook op welk water er wordt gebruikt bij het wasprogramma? In dit blogbericht bespreken wij de voordelen van osmose water voor je auto. Hierbij kijken wij naar hoe zuiver het water is en hoe het opdroogt.

Het effect van de  verschillende soorten water voor de auto

Je zal er niet snel naar vragen bij een wasstraat welk water zij gebruiken. Wij willen je laten inzien dat het eigenlijk best belangrijk is met welk water er wordt nagespoeld. We vergelijken hier de drie meest gebruikte soorten water bij het autowassen.

 • Autowassen met regenwater
  Regenwater is door het condenseren veel reststoffen kwijtgeraakt. Dit water beschikt dus haast niet over mineralen, metalen en andere zware stoffen. Het regenwater is niet vrij van stof, zand of biologisch materiaal. Deze vuiligheden blijven achter op de auto. Echter, wanneer het vaak en veel regent zijn deze vuiligheden uit de lucht en is het regenwater dat op de auto neerkomt schoon. Je auto wassen met regenwater is een goede duurzame optie, maar zorgt uiteindelijk niet voor het beste resultaat.
 • Auto wassen met kraanwater
  Kraanwater bevat mineralen zoals, calcium, magnesium, natrium, sulfaten en kalium. Voor ons als mens en dier is dit bevat kraanwater mineralen die goed voor ons zijn. Voor de auto is kraanwater minder goed. Als het kraanwater opdroogt op de autolak krijg je lelijke vlekken tenzij je een waterontharder hebt. Het is bij het wassen je auto met kraanwater altijd belangrijk om de auto goed af te drogen. Dit dien je altijd te doen als je het beste resultaat wilt, dus ook als je wast met osmose water.
 • Wassen met osmose water
  Na het schoonmaken van de auto wordt de auto door osmose water vlekvrij afgespoeld. Osmose water is het schoonste water uit dit rijtje en is het meest geschikt om auto’s te wassen.

Wat is osmose water?

Het beste water voor autowassen is osmose water. Osmosewater is gefilterd water, ook wel gedemineraliseerd water of zacht water genoemd, dat vrij is van mineralen (kalk, ijzer, magnesium, zout etc.) en andere elementen die sporen kunnen achterlaten op de auto wanneer deze opdroogt. Denk aan strepen, vlekken of kalkdruppels.

Osmose water maken

Osmose water maken is iets wat je zelf kunt doen. Hier zijn verschillende apparaten voor ontwikkeld. Naast deze osmoseapparaten of osmosefiltersystemen zijn er ook waterontharders die je kunt laten installeren. Waterontharders zorgen ervoor dat je zacht water uit de kraan krijgt. Je zou ook osmose water kunnen kopen of bestellen en middels een hoge drukspuit toepassen.

Dus… je kunt osmose water zelf maken en je auto wassen met osmose water, maar nog makkelijker is door onze osmose water carwash te rijden.

Osmose wasstraat van MR.Glow

Wij kiezen voor osmose water omdat deze het beste uit de test komt voor de auto vlekvrij af te spoelen. Ondanks dat onze blazers de auto goed droog blazen, blijft er altijd een kans dat er een paar druppels tussen je autodorpels blijven steken en erna over de lak naar beneden vloeien. Doordat wij osmose water gebruiken laten deze druppels geen sporen na. Osmose water is namelijk zo goed gefilterd, dat niet alleen de mineralen eruit gefilterd zijn zoals wij hierboven hebben beschreven. Ook virussen, bacteriën, pesticiden en medicijnen blijven achter in het filter. Wat er overblijft is super zuiver water.

Osmose water brengt veel voordelen met zich mee

 • Sterk reinigend vermogen.
 • Streep vrij op ramen.
 • Dringt diep in de poriën van het autoglas voor een mooiere glans.
 • Vuil hecht zich minder snel terug op het gereinigde oppervlak.
 • Droogt vlekvrij.
 • Het zuiverste water.

Ervaar zelf de voordelen van osmose water bij MR.Glow

Wij bieden bij MR. Glow vier verschillende wasprogramma’s aan. Naast dat je bij ieder wasprogramma gratis gebruik kunt maken van stofzuigers, mattenklop machines, luchtspuiten en poetsdoeken gebruiken we bij drie van de vier wasprogramma’s gebruik van osmose water. Nadat de auto is gewassen, spoelen wij je auto bij deze wasprogramma’s vlekvrij af met osmose water zodat er geen zichtbare vlekken achterblijven. Osmose water voor het drogen zorgt voor ongekende resultaten en om dit te bewijzen is onze wasstraat aan het eind voorzien van spiegels zodat je direct het resultaat van osmose water kunt bekijken!

Wil je een unieke ervaring bij ons beleven? MR. Glow gebruikt 100% meer water, zeep en wax dan bij andere wasstraten. De MR. Glow wasstraat is ook geschikt voor Cabrio daken. Wij zijn zeven dagen in de week beschikbaar voor jouw poetsbeurt.