Auto wassen in cijfers

auto wassen nederland wasstraat carwash

Auto wassen in cijfers

Auto wassen is voor de één een hobby, voor de ander een zeldzame gebeurtenis. Een gezegde is dat de man zo goed is als zijn auto. In hoeverre gaat dit in Nederland op als we naar de cijfers kijken van een onderzoek door BOVAG? En hoe pakken we het auto wassen aan?

Minder auto’s handgewassen

Met de auto wasboxen, die vorig jaar bij 717 bedrijven te vinden waren, zien we het autowassen met de hand steeds minder. Deze wasboxen zie je steeds vaker ziet en daarnaast worden deze steeds efficiënter. Waar in 2012 ruim 37 procent zijn auto met de hand waste, was dat in 2018 nog maar 23 procent en deze trend lijkt zich voorlopig nog voor te zetten. Waar het wassen van de auto met de hand tijdrovend is kun je in een wasbox naar onze ervaring meer dan de helft aan tijd besparen. En tijd heeft steeds meer prioriteit. Ondanks dat waxboxen een snelle en goedkope optie zijn, blijven wasstraten de populairste methode voor het auto wassen.

Wasstraten het populairst

Wasstraten ontwikkelen zich in rap tempo door en worden steeds zuiniger en efficiënter. Zo zijn de gevreesde krassen in de wasstraat dankzij textielborstels en -lappen zo goed als verleden tijd. Verder worden de resultaten beter, kun je nog sneller je auto laten wassen, worden wasstraten duurzamer op het gebied van waterverspilling, stijgt de prijs/kwaliteit en wordt er aandacht geschonken aan een steeds betere beleving. Je auto wassen in de carwash is tegenwoordig veel meer dan een gewone wasbeurt.

De wasstraat in cijfers

Vorig jaar waren er 1634 autowasbedrijven waarvan er 270 met een kettingwasstraat. De kettingwasstraat is een wasstraat waar je in de auto blijft zitten en door de wasstraat wordt gerold. In totaal gingen we 28 miljoen keer door de wasstraat van de totaal 73 miljoen wasbeurten. Dit komt neer op 42,5 procent van alle wasbeurten.

Caravan wasstraat en de Truckwash

We hebben het over de carwash, maar wis je dat je tegenwoordig bij steeds meer wasstraten met grotere voertuigen als caravans, kampers of busjes doorheen kunt? Raadpleeg altijd de site van de wasstraat om te kijken of deze geschikt is voor jouw voertuig en vervelende ongelukken te voorkomen. Zelfs de wasstraten voor vrachtwagens, de zogenaamde Truckwash, stijgt in populariteit.

Nooit de auto wassen

Tijdens de crisis in 2012 gaf 12 procent van de respondenten aan nooit hun auto te wassen. In 2015 gaf 10% van de autobezitters aan nooit hun auto te wassen. Ondanks alle mogelijkheden van de dag qua wasprogramma’s, belevenissen en natuurlijk een mooie schone auto, zijn er nog steeds 600.000 auto’s in Nederland die nooit worden gewassen. Dit komt neer op zeven procent van alle auto’s. De auto regelmatig wassen komt de levensduur ten goede. In onze wasstraat zorgen we bijvoorbeeld ook dat de onderkant van je auto wordt gewassen wat uiteindelijk geld bij onderhoudsbeurten kan besparen. Lees ons blogbericht over onze bodemreiniging. Verder blijft de lak ook mooier als deze vuilvrij is en een laagje wax heeft.

Volautomatische wasstraat Mr. Glow

Vaak hoef je je auto niet eens uit en wordt er steeds meer gedaan om de carwash een ware beleving te maken. Zo wordt je bij ons door de volautomatische wasstraat gerold terwijl je in de auto zit en krijg je een ware show met vuur-, ijs- en lasereffecten. De Mr. Glow wasstraat is de enige officiële Turtle Wax wasstraat in de Benelux en wij bieden naast een wasbeurt met premium wasproducten, ook een echte beleving!

Bekijk ook eens onze kortingsacties waar je dagelijks van kunt profiteren! Je vindt ons aan de N44 in Wassenaar aan tankstation Shell Wassenaar, tussen Den Haag en Leiden, richting Amsterdam.