Carwash prijzen, tips om te bepalen of een programma het waard is.

Carwash prijzen, tips om te bepalen of een programma het waard is.

Carwash prijzen zijn ongetwijfeld een belangrijke factor bij het kiezen van jouw wasstraat. Zeker als je als autoliefhebber de auto wekelijks door de wasstraat haalt kan het op jaarbasis veel geld schelen. Naast de prijs zijn de belangrijkste factoren de kwaliteit en tijd van een wasstraatbezoek. In dit blogbericht gaan we dieper in op de prijs, tijd en kwaliteit van de carwash.

Carwash prijzen

De prijzen van de wasstraten verschillen, maar bevinden zich meestal tussen €5 en €20. Daarnaast biedt de gemiddelde wasstraat drie of vier wasprogramma’s aan. Welke wasprogramma moet je nemen? Het antwoord op deze vraag is van meerdere factoren afhankelijk en hiermee wordt ook bepaald of de kosten van een bepaald wasprogramma het voor jouw op dat moment waard is. Lees verder om te ontdekken of de kosten van een wasstraat het voor jou waard is.

De prijs van een wasprogramma beoordelen

Om te bepalen of een bepaald wasprogramma goedkoop, duur of goed geprijsd is dien je met meerdere factoren rekening te houden. :

  1. Ziet de wasstraat er netjes en goed onderhouden uit? Dan is de kwaliteit doorgaans beter.
  2. Wasstraten die je auto begeleiden (voorttrekken) wassen beter dan roll-over wasstraten waar je auto stilstaat. Naast dat ze de auto beter wassen, wat toch de belangrijkste factor is, wassen ze ook van de bodem van je auto. Daarnaast kun je blijven zitten wat tijd bespaart.
  3. Ga je enkel voor een wasbeurt van het exterieur, of pak je ook het interieur? Wil je het interieur van de auto ook wassen doe je er goed aan om te kijken of dit is inbegrepen.
  4. De locatie is ook een belangrijke factor, het heeft namelijk onderaan de streep geen zin om een euro te besparen bij een andere wasstraat als dit extra benzine en tijd kost.
  5. Acties en kortingen. Veel wasstraten hebben kortingsacties. Bij ons kun je bijvoorbeeld tijdens de spits 50% besparen en op donderdag zelfs gratis door de wasstraat. Bekijk onze actiepagina voor alle krankzinnige kortingsacties.
  6. En last but not least, de mate van vuil op je auto. Het is bijvoorbeeld niet nodig om wekelijks een wasbeurt met wax of polish te nemen.

Meestal zijn er meerdere wasstraten in de buurt of op jouw routes. Met de hiervoor genoemde punten kun je globaal bepalen of een programma voor jou werkt en of het de prijs waard is. Kom je er nog niet uit? Dan hebben we nog wat extra tips.

Extra tipsom het meeste uit je geld te halen

  1. Heeft de wasstraat nylon borstels? Dan adviseren we om door te rijden, geen enkele prijs is krassen in de lak waard.
  2. Kies bij voorkeur een wasstraat die spoelt met osmosewater om vlekvrij uit de wasstraat te komen.
  3. De producten die een wasstraat gebruikt kan ook verschil maken, al kan dit lastig te achterhalen zijn. Bij Mr. Glow gebruiken we wasproducten van het premium merk Turtle Wax.

Goedkoop en onbeperkt door de wasstraat met de waspas

Was je de auto regelmatig? Dan kan het lonen om een waspas aan te schaffen. Met een waspas kun je bij de meeste wasstraten, waaronder die van ons, onbeperkt door de wasstraat tegen een vast bedrag per maand. Zo kun je flink besparen op een wasbeurt. Bij ons kun je bijvoorbeeld voor €28 per maand onbeperkt door de wasstraat inclusief het exclusieve Turtle Wax Fire & Ice wasprogramma. Weet je niet hoevaak je je auto moet wassen? Lees dan ons blogbericht over hoe vaak je je auto moet wassen.