Hoe vaak moet je je auto wassen voor een optimaal beschermde lak?

carwash wasstraat mr glow

Hoe vaak moet je je auto wassen voor een optimaal beschermde lak?

Hoe vaak je auto wassen? Een veelgestelde vraag en het antwoord is van veel factoren afhankelijk. Rij je off-road, wat is het seizoen, wax je je auto en ga zo maar door. In dit blogbericht geven we in het algemeen onze visie op hoe vaak je je auto moet wassen als je in Nederland woont.

Wasstraat, wasbox of handwas?

De manier van auto wassen maakt al een groot verschil voor de frequentie van het autowassen. Ook de gebruikte producten en gebruikte methoden maken een verschil. Na een keramische behandeling zal je auto langer schoon blijven dan met een laag goedkope wax. We houden bij ons advies rekening met gemiddeld gebruik in Nederland.

Wasbox

In wasboxen, om te beginnen, slaan de meeste mensen het poetsen met een spons na het schuimen en het naderhand drogen met een microvezeldoek over. Wasboxen zijn voorzien van een bezem, maar deze geven vaak krassen waardoor ze steeds vaker preventief worden weggehaald. Wil je je auto goed wassen in een wasbox komt er alsnog handwerk bij kijken. Zijn wasboxen dan helemaal uit ten boze? Nee, de wasbox zou juist een vast onderdeel moeten zijn in je autowasroutine. Verder in dit blogbericht lees je waarom.

Handwas

Met een goede handwas krijg je je auto optimaal schoon. Voorwaarde is wel dat je goede producten van bijvoorbeeld Turtle Wax gebruikt. Niet iedereen heeft de tijd en zin om pak hem beet twee a drie uur zijn auto te gaan poetsen en waxen. Het zijn vaak echte autoliefhebbers die de handwas goed uitvoeren. De wasstraat is en blijft voor de gemiddelde persoon de beste optie voor een grondige wasbeurt.

Wasstraat

Wat ons betreft is de wasstraat dan ook de beste optie. Binnen een paar minuten is je auto schoon en droog. Inclusief velgen en bodemreiniging. Nu rest de vraag nog, hoe vaak door de wasstraat?

Hoe vaak moet je je auto wassen?

De meeste experts adviseren om je auto bij normaal gebruik tweewekelijks grondig te wassen. Staat je auto echter niet in een garage en wordt hij blootgesteld aan factoren als hardnekkig vuil? Dan is een wekelijkse wasbeurt aanbevolen. Niet alleen om de auto schoon te houden, maar ook om schade aan de autolak te voorkomen. Het wekelijks autowassen wordt tevens aanbevolen door branchevereniging BOVAG. Tussen de wasbeurten door is het wel belangrijk dat je hardnekkig vuil zo snel mogelijk verwijdert.

Hardnekkig vuil auto verwijderen in de waxbox

Hardnekkig vuil dien je binnen twee dagen te verwijderen om lakschade te voorkomen. Zeker bij warm en zomers weer omdat zuren van het vuil je autolak in branden. Dit is het punt waar wasboxen de ideale oplossing bieden. Met een euro kun je dit hardnekkig vuil even snel van je auto af spuiten en gelijk de hele auto een spuitbeurt geven zodat de auto weer egaal schoon is. Voor een enkele plek hardnekkig vuil is de wasstraat prijzig en de handwas tijdrovend als je een egaal resultaat wilt.

Wat is hardnekkig vuil?

Wat verstaan we onder hardnekkig vuil? Hieronder vallen onder andere de volgende veelvoorkomende vuilen;

  • Vogelpoep
  • Pekel en strooitzout
  • Boomhars
  • Vliegroest (als je bijv. naast het spoor woont)
  • Zand

Onbeperkt luxe autowasprogramma’s met onze waspas

Bij ons kun je tegen een vast bedrag per maand van €28,- onbeperkt door onze wasstraat. Met de Mr. Glow Waspas kun je onbeperkt gebruik maken van het Fire & Ice Wasprogramma t.w.v. €22,-. In dit wasprogramma worden met special effects en premium Turtle Wax producten een beleving neergezet die tegelijkertijd de beste wasbeurt biedt voor je auto. Van bodemreiniging, tot velgenreiniging, waxen, vlekvrij spelen met osmose water en het drogen. Dit programma omvat alles wat nodig is voor een stralende auto en wij zijn de enige in Nederland die dit programma bieden.

Lees hier meer over het Fire & Ice wasprogramma of bestel direct de waspas.