Feiten en fabels over de wasstraat

wasstraat-carwash-auto-wassen

Feiten en fabels over de wasstraat

De automatische wasstraat is inmiddels niet meer uit het straatbeeld weg te denken. De meeste Nederlanders rijden dan ook met enige regelmaat door de carwash. Toch zijn er nog sceptici of wilde verhalen over wat er allemaal met je auto kan gebeuren in de wasstraat. We gaan eens kijken wat nu de grootste fabels en feiten over de automatische wasstraat zijn.

Krijg je krassen van de wasstraat?

De hardnekkigste fabel over de wasstraat en de vraag waar iedere wasstraateigenaar niet meer kan horen: Krijg je krassen van de wasstraat? Het antwoord is: Nee. Dit verhaal is helaas ontstaan toen de eerste automatische wasstraten op de markt kwamen. Deze waren toen nog voorzien van harde borstels, die swirls veroorzaakten in de autolak. Deze borstels worden alleen al jaren niet meer gebruikt en zijn vervangen door zachte, lakvriendelijke materialen. De automatische wasstraat veroorzaakt dus geen krassen in je lak.

krassen-door-wasstraat-krasvrije-carwash

Kun je met een cabrio door de wasstraat?

Ja. Wel het dakje dicht is ons advies 😉 Let wel goed op of de carwash cabrio-vriendelijk is, die van Mr. Glow is dat bijvoorbeeld wel. Vraag altijd even om een persoonlijk advies bij de Poetsboys. In sommige gevallen is het raadzaam even op te letten bij bepaalde wasprogramma’s. Zij kunnen je adviseren in je keuze voor het juiste programma.

cabrio-wasstraat-cabriolet

Is de wasstraat slecht voor het milieu?

We horen weleens dat mensen de automatische wasstraat vermijden, omdat ze denken dat het slecht is voor het milieu. Jammer! Wasstraten zijn namelijk helemaal niet slecht voor het milieu en expert in efficiënt omgaan met water. Voor de wasstraten in Nederland gelden milieuregels, waardoor er juist meer nagedacht wordt over bijvoorbeeld de afvoer van het afvalwater en het watergebruik. De producten die gebruikt worden zijn afbreekbaar, het water wordt zoveel mogelijk hergebruikt en afvalwater wordt helemaal volgens de milieuregels afgevoerd.

wasstraat-milieu

Is het slecht voor je auto om in de winter door de wasstraat te gaan?

Er wordt weleens gesteld dat je de auto in de winter beter niet kunt wassen vanwege de kans op bevriezing. Dit zou als je thuis de auto wast inderdaad het geval zijn, maar in de wasstraat juist niet. De wasstraat is warm en kan dus niet bevriezen. Wanneer je auto schoon is, wordt deze droog geblazen door zeer krachtige luchtspuiten. Geen water om te bevriezen dus! Daarnaast is het juist in de winter heel belangrijk om je auto regelmatig te reinigen. Vergeet daarbij ook zeker de onderkant niet. De pekel die in de wintermaanden veel aanwezig is kan namelijk voor vervelende schade aan je auto zorgen. Het is dus zaak om dit regelmatig te verwijderen.

wasstraat-winter

Houd ten alle tijden rekening met de kwaliteitsverschillen van de verschillende wasstraten die er zijn. De bovenstaande stellingen zijn allemaal gebaseerd op de kwaliteit van de carwash van Mr. Glow. Wij zijn bekend met de veiligheid van onze wasstraat en weten wat er bij ons wel of niet kan.

Meer leuke feitjes ontdekken? Lees dan eens één van onze andere blogs: