De top 5 meest gestelde vragen over de wasstraat

wasstraat vragen top 5

De top 5 meest gestelde vragen over de wasstraat

De wasstraat brengt veel vragen met zich mee. We zien de leukste en meest uiteenlopende vragen voorbij komen. Van mensen die zich afvragen of de hond mee de wasstraat in mag, tot de vraag of het verstandig is om met een carbrio of automaat door de wasstraat te gaan. In dit blogbericht behandelen we de top 5 meest gestelde vragen…

De top 5 meest gestelde vragen over de wasstraat

Hieronder vind je de top 5 meest gestelde vragen over de carwash. De lijst is niet op volgorde van populariteit opgesteld.

Hoe werkt de wasstraat?

Wasstraten werken over het algemeen eenvoudig. Je zet de auto neer, loopt naar een scherm of paneel en activeer het juiste wasprogramma door de code in te toetsen die je bij de balie na betaling hebt gekregen. De machine gaat met zijn borstels, hogedrukspuiten en drogers langs je auto en na een paar minuten wachten is je auto weer helemaal schoon. In sommige wasstraten, zoals bij Mr. Glow, kun je blijven zitten en wordt je auto door de wasstraat geloodst.

Volg altijd goed de instructies op van de wasstraat om schade aan zowel de wasstraat als jouw auto te voorkomen. Onderaan dit blogbericht geven we nog extra tips voor je bezoek aan de wasstraat.

Welk wasprogramma in de wasstraat?

Het wasprogramma is een vraag die per wasstraat en persoon verschillen. Hier hebben we dus niet een antwoord voor klaarliggen. Elke wasstraat heeft zijn eigen wasprogramma’s. Zo hebben wij bijvoorbeeld het unieke Fire&Ice Wasprogramma van Turtle Wax. Wel is er natuurlijk een rode lijn en die bestaat voornamelijk uit een autowas, autowax en drogen. Additioneel komen er extra services bij als pre-wash, velgenreiniging en bodemreiniging. We adviseren meerdere wasprogramma’s van jouw wasstraat uit te proberen en te kijken wat voor jou het beste werkt. Bekijk hier onze wasprogramma’s.

Wanneer moet je met de auto door de wasstraat?

Ook deze vraag is per persoon te beantwoorden. Experts van onder andere BOVAG adviseren je auto tweewekelijks grondig te wassen. Wij adviseren daarnaast om de week tussen de grondige wasbeurten je auto even met een hoge drukspuit af te spoelen zodat het hardnekkig vuil van je lak af is. Wij hebben verder een heel blogbericht toegewijd aan hoe vaak je je auto moet wassen voor een optimaal beschermde lak.

Was je regelmatig de auto? Je kunt bij ons onbeperkt gratis door de wasstraat met de Mr. Glow waspas. Ook te combineren met de tankpas en waspas combi van Shell Wassenaar. Dit pompstation bevindt zich naast onze wasstraat op hetzelfde terrein.

Is een wasstraat slecht voor je auto?

Vroeger veroorzaakten wasstraten nog eens krasjes of swirls in de autolak. Hier waren meerdere oorzaken voor waaronder slechte borstels en aggresieve wasmiddelen. Tegenwoordig houden moderne wasstraten je auto krasvrij en kun je dus zorgeloos met je auto door de wasstraat. In een ander blogbericht gingen we dieper in op krassen in je autolak door de wasstraat en hoe je goede krasvrije wasstraten kunt herkennen.

Wat zijn de kosten voor de wasstraat?

De kosten hangen samen met de wasprogramma’s en dus indirect jouw wensen. De meeste wasprogramma’s starten met een basis wasbeurt van rond de €6. De wasbeurten die wat uitgebreider zijn gaan meestal naar €8 tot €12. Hierin worden doorgaans een waxbeurt, velgenreiniging, bodemreiniging, pre-wash en andere opties toegevoegd. Sommige wasstraten hebben verder luxe wasprogramma’s zoals wij het Fire&Ice wasprogramma hebben. Deze luxe wasprogramma’s zijn erg uiteenlopend en de kosten liggen vaak tussen de €18 en €25.

Tips voor je bezoek aan de wasstraat

Hier hebben we nog wat tips voor je op een rij gezet;

  • Lees altijd de instructies van jouw wasprogramma en de signaleringen aan/bij de wasstraat.
  • Heb je een cabrio, camper, caravan, aanhangwagen of een ander speciale voertuig? Vraag na of de wasstraat geschikt is voor jouw voertuig.
  • Controleer of alle ruiten dicht zijn.
  • Verwijder je antenne als deze uitsteekt en klap je zijspiegels in.
  • Kijk of je de ruitenwissers met een plastic hoes kunt afdekken. Uiteraard wel tegen de ruit laten.
  • Ga je door een wasstraat waar je auto doorheen wordt gesleept? Zet de motor uit, de versnelling in neutraal, zet de auto uiteraard niet op de handrem en blijf gedurdende de wasbeurt van de rem en het stuur af.

Meer weten of autowassen? Lees ons blogbericht over het wassen van auto in cijfers.